Schaduw

Brandweer Hillegom

Het vrijwillige brandweerkorps van de gemeente Hillegom bestaat uit 34 manschappen waaronder een aantal korpsleden die in vast dienstverband werken voor de regionale Brandweer Hollands-Midden.

Het korps van de gemeente Hillegom rukt niet alleen uit voor de reguliere brandweer taken, maar heeft ook de beschikking over het specialisme duiken. Voor de repressieve taak die het korps Hillegom heeft, heeft zij de beschikking over twee blusvoertuigen (TAS646, TAS647), een waterongevallen voertuig (683), een personeel/materieelwagen (181).

Het Korps heeft de dinsdag avond als oefenavond en werkt volgens de leidraad oefenen zoals die landelijk  en regionaal geldt.

Het onderhoud van het rollend en overig materieel wordt grotendeels in eigen beheer gedaan, daarvoor heeft men de beschikking over een tweetal werkplaatsen. Een deel van het onderhoud wordt op het moment regionaal uitgevoerd door de afdeling Facilitair van de Brandweer Hollands-Midden.

In 2004 is aan het korps ook nog een jeugdbrandweerkorps toegevoegd. Deze heeft de maandagavond als vaste oefenavond.

Het vrijwillige brandweerkorps Hillegom is een zeer levendig korps met een bloeiende personeelsvereniging die voor de noodzakelijke sociale contacten en ontspanning zorgt.


-

   Zie ook Laatste Uitrukken 2012

 

Pagina 1 van 5  > >>

4 augustus 2013

30 september 2012