Schaduw

Jeugdbrandweer Hillegom

Sinds 2005 beschikt brandweer Hillegom over een eigen jeugdkorps. Het doel van de jeugdbrandweer is om een kweekvijver te maken voor het eigen korps. De afgelopen jaren zijn dan ook al 7 jeugdleden doorgestroomd naar het volwassen korps, nadat zij een aantal jaar bij de jeugdbrandweer hebben gezeten.

De jeugdbrandweer oefent altijd op maandagavond van 19:00 - 20:30 uur en wordt begeleid door vrijwilliger brandweer mensen van de kazerne Hillegom. Tijdens deze avond komen de vele facetten van het brandweervak aan bod, maar leren de jeugdleden ook zelf hoe ze met brand en materialen om moeten gaan. Verder doet de jeugdbrandweer van Hillegom meerdere malen per jaar mee met wedstrijden. Een aantal keer heeft de jeugdbrandweer van Hillegom hier prijzen mee gewonnen en men is zelfs een keer naar de landelijke finales geweest.

Op dit moment wordt er vanuit de Stichting Jeugdbrandeer Nederland hard gewerkt om de jeugdbrandweer een nog betere kweekvijver te laten worden voor de volwassen brandweer. Zo is er nu een pilot gaande waar jeugdleden bepaalde onderdelen van de Manschappen cursus sneller kunnen voltooien.

Brandweer Hillegom heeft 15 enthousiaste jeugdleden en is altijd op zoek naar nieuwe aanwas. Ben jij nieuwsgierig geworden naar de jeugdbrandweer, kan je altijd een keer langskomen om te kijken. Je kunt hiervoor het contactformulier invullen.

Wat voor jou?

Beschik jij over doorzettingsvermogen?
Vind jij de brandweer helemaal te gek?
Heb je "durf" om zaken goed aan te pakken?
Wil jij de "Next Generation Firefighter" zijn?
Ben jij 12 jaar en ouder?

Solliciteer dan direct voor de jeugdbrandweer! Vul snel het aanmeldformulier in!

-

   Zie ook Laatste Uitrukken 2012

 

Pagina 1 van 5  > >>

4 augustus 2013

30 september 2012